Sol och sommartid!

Så underbart härligt det är med sol och sommartid (även om min kropp inte riktigt hängt med i svängarna, vilket innebär att jag varit konstant trött sen klockförflyttningen)! Själv blir man gladare, det blir roligare att träna med hundarna och hundarna går dessutom bättre! Det enda man skulle önska nu vore förstås att man inte behövde jobba just den tid när solen är som skönast och man som allra mest längtar ut...

I söndags fick vi i alla fall goda möjligheter att utnyttja vädret, när vi tränade apportering vid Tvedöra sandtag tillsammans med Kia och Coffé samt Cappucino med matte. Det blev årspremiär för vattenapportering - något som förstås var mycket poppis hos hundarna! Sudden plockade in både änder och kråkor från vattnet (de senare till följd av att vi var alldeles för dåliga kastare för att få ut dem på den lilla ö vi siktade på... Efter en stund dök dock Max och Tango upp och hjälpte oss att såväl hämta in en "bortfluten" dummy i vattnet som att slänga ut ett gäng på ön - tack!). Sudden har inte så bråttom upp från vattnet, lägger gärna ner bytet och skakar sig först, men då och då funkade det som det skulle (när matte samtidigt kutade åt ett annat håll, ivrigt hojtande).

För Östen var planen att han INTE skulle apportera fåglar (inte minst med tanke på den gång han smaskade i sig delar av en kanin), men själv hade han en annan uppfattning. Vid ett inte särskilt obevakat tillfälle alls - men med en snabbhet och teknik som vida överglänser min möjlighet till full kontroll - snodde han en kråka och en and på samma gång, varpå han smet ut i sjön för att undersöka dem närmare... (om man vill se det positiva i saken så tog han i alla fall viltet - tidigare fanns det inte en chans i världen att han skulle stoppa en kråka i munnen!) Det var som tur var ganska lätt att plocka in honom igen, och i slutet fick även han hämta en kråka i sjön vilket han gjorde med bravur! Inget skakande där inte. Att säga att han är pålitlig med vilt är dock att kraftigt överdriva saker och ting, och Kia såg lättad ut när jag bekräftade att jag inte hade några planer på att ta ut honom på ett riktigt jaktprov...

För Suddens del börjar det däremot närma sig nu! På fredag åker vi till Halen utanför Olofström för att tillbringa helgen på ett jaktträningsläger. Fredagen därpå ska vi delta i en jaktprovsträning och sedan på måndagen (annandag påsk) är det dags för elddopet - FRK:s inofficiella jaktprov!!! Om det funkar blir det nog ett par officiella jaktprov senare i vår, men vi avvaktar detta i första hand.

Östen får nog hålla sig till sin agility, där är han kanonduktig! Den 20 maj hålls en officiell tävling i Lund som vi siktar på att delta vid. Någon gång måste man ju våga... Igår var han superfin på träningen, laddad till tusen och väldigt lättförig! Det hade varit kul att se oss på video nån gång, jag antar att man ser rätt kul ut där man far runt som en skottspole och hojtar och skriker för fullt... Funderar på att höra om någon vill prova byta hund nästa gång för ett race - det vore både kul att prova en annan hund och att se sin egen hund med någon annan.

Kommentarer
Postat av: Malin

Spännande med Jaktprov!! Då kanske man får åka till Lund o kika på lite agility ;o) Själv har jag nu fått start-tid på Öppenklass-prov, det ska bli jättespännande! Visst skulle man kunna träna hund dagarna i ända!?

Postat av: Malin

hi hi hi BIG news på min hemsida & blogg!

2007-03-28 @ 12:49:10
URL: http://madofi.webblogg.se/
Postat av: Ia

Lite avundsjuk är jag på alla roliga jaktaktiviteter ni ska göra. Kelly ska löpa i april månad.
Ia och Kelly

2007-03-29 @ 14:17:14
URL: http://kellybrown.blogg.se
Postat av: Ia

Lite avundsjuk är jag på alla roliga jaktaktiviteter ni ska göra. Kelly ska löpa i april månad.
Ia och Kelly

2007-03-29 @ 14:18:19
URL: http://kellybrown.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback