Workingtest

På nationaldagen varje år anordnar labbeklubben i Skåne workingtest! I år startade jag med Sudden, båda var vi debutanter på denna typ av tillställning. 35 hundar av olika retrieverslag deltog, bland annat 16 flattar. Vann gjorde en golden, följd av en tollare, en labbe och en flatte (Vilda med Ing-Marie Wiberg). Vi kom på 18:e plats, dvs. så mycket i mitten det bara är möjligt att komma! Vi fick 45 poäng av maximalt 80. Såhär fördelade de sig:

Station 1, långmarkering: 12 poäng
En jättesvår markering uppför en backe med midjehögt gräs. Särskilt svår var den i början då gräset inte hunnit tryckas till av hundarna. Vi startade som nummer tre, efter att både ettan och tvåan gått bet på uppgiften. Sudden gick direkt tillräckligt långt ut men fick jobba en hel del för att hitta dummyn. Låg dock i ordentligt och kom till slut hem med den. Fick mycket beröm för jobbet, poängavdragen (man kunde få max 20 per station) berodde på ett ganska uselt fotgående... Lite onödigt förstås.

Station 2, vattenmarkering: 15 poäng
En enkel markering på öppet och stilla vatten. Det var långgrunt men de fick i alla fall ta några simtag. Sudden hämtade in dummyn snyggt och prydligt, ända tills han var en meter ifrån mig. Då la han ner den och skakade sig... Sen tog han upp den igen (lite motvilligt, den hade hamnat i äckliga alger) och lämnade av den.

Station 3, dirigering: 10 poäng
Först en kort enkelmarkering i högt gräs, sen ett linjetag åt andra hållet. Markeringen spikade Sudden snyggt, det var där vi fick de tio poängen. På linjetaget började det bra, han gick rakt bort till dummyn - men fortsatte sen förbi den utan att koppla på näsan... Sen följde en stunds dirigerade åt alla håll och kanter där jag åtminstone får vara nöjd med att han följde mina tecken ganska bra. Ytterligare en gång fick jag honom till dummyn, men inte heller då hittade han den. Till slut bad domaren mig att kalla in istället.

Station 4, sök: 8 poäng
En relativt liten sökruta på fält med högt gräs. Där ute låg 10 dummiesar. På tre minuter skulle man få in så många som möjligt, och man fick två poäng per dummy. Möjlighet fanns att få bonuspoäng om det var väldigt bra, eller avdrag för missar. Sudden hann få in fyra stycken (de flesta fick in mellan 4 och 6), och fick alltså behålla alla poängen. Det blev lite stressigt och ingen tid att sätta hunden mellan varje skick. Vi förlorade tid på att Sudden hittade en kissfläck att undersöka och det tog en stund innan jag var säker på att det inte var en dummy som låg där. Vid det här laget hade det blivit rätt varmt och Sudden började bli trött. Han visade sin orutin genom att söka på redan avsökt område istället för att ta ny terräng.

Det var roligt med workingtest och jag fick förstås blodad tand! Får väl se om jag hinner/har möjlighet att gå på fler i år... Många berättar dock uppmuntrande om hur små spädbarn fått hänga med på både jaktprov och praktisk jakt, så det verkar väl inte helt omöjligt att man skulle kunna hålla på åtminstone lite i höst ändå... ;-)

Kommentarer
Postat av: Malin o Oscar

Tycker att ni är värda ett GRATTIS. Mittenplacering e väl inte fy skam på första starten.
På´t igen bara så skall ni se att det lossnar.
KRAMAR Malin o Oscar

Postat av: Emma & Henke

Va duktiga ni är!! Med facit i hand skulle jag ha valt WT:t =) Det var ett väldigt annorlunda upplägg än det vi var på!
Spädbarn kan man dra med på allt möjligt...... tro mej jag vet! Det är lika bra att börja från början
:-)
Stora kramar Emma & Henke

2007-06-06 @ 21:29:45
URL: http://mrperfect.webblogg.se
Postat av: Heléne och Zico-Bus

Absolut värt ett GRATTIS - poäng på varje station :D
Tack för trevligt sällskap idag!
Kramar
Heléne

2007-06-06 @ 22:21:13
Postat av: Ia & Kelly

Vi vill oxå gratulera. "GRATTIS"

2007-06-07 @ 12:27:02
URL: http://kellybrown.blogg.se
Postat av: Malin

Grattis!! Hoppas få möjlighet att komma & kolla ngn gång!

2007-06-07 @ 21:48:15
URL: http://www.madofi.se
Postat av: Sara & Salsa

Hmm... Ja folk har en förmåga att berätta både det ena och det andra om att vara förälder. Bland annat att man inte kommer ha tid med nååånting annat än att vara mamma. Vi får väl överbevisa de rösterna då, eller hur? Får verkligen gratulera till WT debuten, långt mycket bättre resultat än vårt var i höstas i alla fall!

2007-06-09 @ 21:07:22
URL: http://flatcoat.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback