Lugn vecka

Förra helgen blev det inte mycket gjort på grund av solen, nu är det istället regnet som hindrar... Att det inte kan vara lite mittemellan istället? Just nu ligger båda hundarna och sover intill soffan på bottenvåningen, där jag också satt nyss. Som tur är blir inte heller de så sugna på att gå ut i sånt här väder.

Även under veckan som har gått har hundarna tagit det ganska lugnt. För min del har jag varit på ett par studentfester, ett årsmöte i boxningsklubben (Lunds boxningssällskap) och därtill har jag varit "barnvakt" åt mina systersöner. Det roligaste som Östen och Sudden har gjort är att gå (eller rättare sagt springa) på promenader på Revingehed. Vi tog en runda i onsdags och en till på torsdagen. Det är verkligen inte många sekunder sammanlagt som grabbarna står stilla. Snarare far dom fram och tillbaka i galopp (Sudden först, sen Östen), ner i åar, in i buskage, upp på kullar och om de har tur också efter harar... Efter 45-50 minuters promenad är de tämligen slut i såväl kropp som knopp!

Östen har också fått gå ett par kortare spår här på Kobjer. Tre-fyra vinklar, lite godis för att bromsa och fem pinnar att hitta. Det gillar han skarpt! Båda gångerna kom en liten wachtel-tik framspringande till oss och hängde på en stund i spåret - vilket dock inte störde Östen det minsta. SÅ kul är det att spåra! Sudden har också gått ett spår, med lite mindre lyckat resultat. Inte förrän efter halva spåret verkade han förstå att det fanns en systematik i hur godiset på marken var placerat (nämligen i spåret) utan han gick planlöst omkring och blev lika förvånad varje gång han stötte på en godisbit! Suck... Betydligt bättre är han (som tur är) på jaktbiten, där han istället har fått jobba lite med sök och dirigeringar i parkerna runtom på Kobjer.


I onsdags var Sudden med om en (ur hans perspektiv) mycket märklig händelse då han och jag åkte till Dalbyveterinären. Istället för att få sprutor, ta blodprov eller göra nåt annat läskigt fick han äta en hel hög med köttbullar! Och sen åkte vi hem igen... Det var förstås avmaskning det handlade om, mot rävens dvärgbandmask, som ska ske efter en Danmarksresa och inför ögonen på en djursjukvårdare.


I brist på annat serveras här lite ögongodis i form av ett par bilder på Östen från när han var en sisådär 6 veckor gammal...


image58   image60
Mattes lille apportör...


Kommentarer
Postat av: Malin o Oscar

Men visst är det skönt att ta det lugnt ibland och det är ju skönt att man kan skylla på vädret ibland för att ta det lugnt.
O nu är det snart dax för kennelläger o då lär det ju bli träning:)
Kramar Malin o Oscar

Postat av: Emma & Henke

Vilket lyxbesök i Dalby!! Henke är garanterat avis ;-)
Visst e´det gött att ta det lugnt.....
Vi ses kanske den 30:e, jag fick vara med fastän jag inte har en Spaderdames flat!
Kramar Emma & Henke

2007-06-19 @ 20:31:40
URL: http://mrperfect.webblogg.se
Postat av: Ia&Kelly

Nu vill väl Sudden till veterinären igen, han tror väl att det är en köttbulle restaurang.
Härliga bilder på Östen, gillar den med pinnen.
Vi ses den 30:e? Vi kommer ditt.

2007-06-20 @ 13:41:35
URL: http://kellybrown.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback