Torsdag i skogen

Idag har Sudden gått sitt livs första viltspår, vilket han gjorde med bravur! Spåret var kanske 150 meter och helt rakt utan blod, samt hade legat i ca 15 minuter. Sudden gick lugnt och fint med näsan i backen hela vägen, förutom då han vid två tillfällen irrade runt lite. Väl framme vid klöven visste han inte riktigt vad han skulle göra, men efter lite övertalning tog han klöven i munnen och sprang en sväng med den. Det var dock inga problem att ta den ifrån honom igen. Det var verkligen roligt att se honom i spåret, han gick som om han aldrig gjort något annat! Han har förstås gått en del korvspår tidigare, vilket gjort honom metodisk och noggrann i spåret (det vore ju elände om man missade en korvastackare någonstans!).

I skogen var vi tillsammans med Kia (pojkarnas uppfödare) och hennes två bruna tjejer Coffé och Maggan. Eftersom Coffé är högdräktig och Maggan börjar bli till åren var det mest svartingarna som for runt mellan träden. Vilket dom å andra sidan gjorde med besked. Coffé passade förstås också på att tala om för dem när de blev väl närgångna hur man inte ska behandla damer, vilket båda tog till sig. Det är lustigt att somliga tikar bara behöver säga "vov" till dem så står de i givakt, medan andra kan skälla ut dem bäst de vill utan att pojkarna tar någon notis om budskapet.

Utöver spårningen gick vi en promenad, och så fick Östen göra ett sök med sex dummies. Söket blev bra, om man bortser från att han vid ett tillfälle sökte vidare med en dummie i munnen och sedan bytte när han hittade en annan... Sudden fick ett par enkla markeringar. Han har börjat gå ut bättre nu - tidigare kunde han stanna halvvägs, se sig omkring och konstatera att "nej, här finns ingen dummie", varpå han tittade på kastaren som för att be denne slänga iväg en ny... Idag gick han alltså fint ut i full rulle och plockade dummiesarna, men sen blev han lite osäker på om det var Kia eller jag som skulle ha dem och vimsade därför runt lite innan han snyggt och prydligt lämnade av dem. Nåja, vi har inte tränat så mycket i skogen på sistone så det får jag se mellan fingrarna på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback