Sudden och Chili

För första gången på flera månader har vi tränat med Jo och Chili igen! Chili är en jättesnäll och go snart fyraårig flat från Inkwells kennel, och Jo är förstås hennes trevliga matte. Därtill var som alltid lilla Alice med, som nu är ett och ett halvt år gammal och därför gärna tultar runt och hjälper till med träningen. Idag hjälpte hon mig med Suddens störningsträning genom att promenera runt honom under hans kvarsittande på någon decimeters avstånd med en mugg cherioos i näven... Nja, det gick väl sådär. Några cherioos slank ner i magen på den lille hunden, men Alice var lika glad för det. Härligt med en unge som skrattar när hon blir av med sitt godis och får en blöt puss i utbyte!

Det var alltså Sudden som tränades med Chili, och lydnad blev det. Efter lite rutan-träning (som mest handlar om att han ska springa in mellan konerna och ställa sig och käka godis) blev det fotgående, ställanden och lägganden. Koncentrationen var det lite si och så med till en början när Alice och snygga Chili fanns i närheten, men sedan vi fått låna Chilis boll hamnade koncentrationen på topp! Till slut fick de leka lite ihop vilket Chili tyckte var roligt i ungefär 30 sekunder - just när Sudden kommit igång på allvar... Därefter ställde hon sig vid matte och skällde på Sudden, som förstås inte begrep ett dugg. Ville hon eller ville hon inte? Därmed sållade han sig till Östen som inte heller begriper sig på det där med tjejer i allmänhet och Chili i synnerhet.

Östen fick en ensampromenad vilket alltid är väldigt poppis. Då kan man göra konster, träna, balansera på sandlådekanter och hoppa upp på bänkar och annat nästan hela tiden! Äntligen trillade poletten ner det gäller att sitta fint. Vi har bara tränat litegrann på det de senaste veckorna och han har inte riktigt begripigt vad jag är ute efter, men nu förstod han till slut - upp med BÅDA tassarna samtidigt från marken!

Ikväll får hundarna vara ensamma hemma några timmar när vi är inne hos våra grannar, Johan och Karolin. Då är det bäst att hänga undan jackor och ta bort fjärrkontrollerna från soffbordet så att inte en övergiven Sudden börjar roa sig på egen hand...


Sudden

Sudden i juli 2006. Bilden är tagen i "Grytan" på Kobjer, där vi också tränade idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback