Omvälvande vecka

Den här veckan har mest gått i disputationens tecken. I fredags disputerade jag på min avhandling i etnologi, vilket gick bra. På kvällen var det stor fest med massor av kollegor, släktingar och vänner. Tyvärr var det omöjligt att bjuda alla som jag egentligen ville skulle komma, lokalerna på institutionen är därtill allt för trånga. Men det blev en fantastisk dag och en underbar kväll! Det är en stor egotripp att disputera, kanske är det tur att det bara sker en gång i livet...?

Stackars Östen och Sudden har dock inte varit lika förtjusta som jag över veckans händelser. Efter att först ha blivit kraftigt understimulerade under några dagar, när festplaneringen var som störst, blev de ivägkörda till ett hundpensionatet 4 Tassar i fredags för att tillbringa natten där. Sudden, som är väldigt trygg i sig själv och har en positiv grundinställning till allt som sker omkring sig, tyckte förstås att det var ganska fräckt att sova borta. Östen, som däremot är ganska "mammig" och ogillar att  vara hemifrån, tyckte det var jobbigt och blev passiv. Båda hade dock ätit bra och verkade inte ha lidit allt för mycket. När vi kom för att hämta dem och släppte ut dem ur buren skuttade Sudden runt i hundstallet och snackade med de andra hundarna, medan Östen hoppade på ytterdörren och försökte öppna den. Dörren öppnades emellertid inåt, så det gick inte så bra.

Östen är lite mesig med hala och konstiga golv, och när vi kom kunde han knappt lämna mattan i hundstallet för att gå ut på klinkersen. Camilla Malm som driver pensionatet skrattade och berättade att Östen inte alls hade haft något problem med klinkersen tidigare under dagen, utan det var något som dök upp när vi kom! Där ser man hur mycket man påverkar sin hund...

Idag var det meningen att det skulle bli kul för hundarna, särskilt för Sudden eftersom han och jag skulle på jaktträning hos Björn Johnsson i Svedala. Dessvärre var det ju storm med orkanvindar och folk uppmanades att stanna hemma under förmiddagen, så där smög det sig.

Det blev förresten inget av rävskabben, tack och lov!


Kommentarer
Postat av: Kjersti

Lykkelige du som har Sudden! Jeg traff ham våren 2006 og han var da en av de vakreste flatvalper jeg har sett. Og, så var han så inderlig god og trivelig. Det er moro å se at dere trener og jeg kommer til å følge denne bloggen fremover og forventer mange fine resultater etterhvert. Håper du, Sudden og Østen får mange lykkelige år sammen.

2007-01-15 @ 13:28:58
Postat av: Heléne och Zico-Bus

Hej Fil Dr Sara!
Stort grattis till din examen och nya titel.
/Heléne
PS. Man skulle nästan kunna tro att Zico och Östen är bröder - med tanke på deras sätt att vara :D

2007-01-16 @ 13:53:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback