Det här är Östen!

Pojkarna Vov förtjänar en lite mer utförlig presentation än vad de hittills har fått. Först ut är förstås storebror, Östen!

Riktigt namn: Spader Damens Keilir
Keilir är ett berg på Island som sägs vara mycket vackert. Hela kullen döptes efter isländska naturfenomen (de övriga heter Strokkur, Geysir, Katla, Hekla och Esja) eftersom deras mammas matte och husse kommer från Island.

Född: 19 maj 2003
Kullen bestod av tre pojkar och tre flickor, alla svarta.

Östens mamma: SVCH Spader Damens Grappa
Kallas till vardags Tinna och ägs av Ella och Bjarni Jensen som bor i Staffanstorp. Tinnas mamma heter Waverton Riesling (Queenie) och pappa SVCH Pearlycoat the Dutch Cabaret (Cabbe). Tinna är en ganska självständig dam och Östen är den i kullen som är mest lik henne, både till utseende och sätt.

Östens pappa: SU(u)CH CACH Comics Catman Dooley
Går även under namnet Torsten hemma hos sin matte Carin Lundskog i Borlänge. Hans mamma har det långa namnet SVCH FINUCH NORDUCH INTUCH Comics Blue Charm, medan pappan heter SUCH FINUCH Flat-Tyre's Worth Waiting For.

Uppfödare: Kia Lawesson
Kia bor nu i Hammenhög men bodde när Östen föddes i Tunby utanför Tomelilla. Hon har för närvarande två tikar, Maggie och Coffe, och en kull valpar därhemma. 

Officiella meriter:
Utställning 1 jkl 3 jkk i Hasslarp 2004 (han fick alltså en etta i kvalitetsbedömning och blev trea i konkurrensen med de andra i klassen).
Lydnadsprov 1 Lkl 1 med 174 poäng i Ystad 2005 (han blev dessutom tvåa i klassen).

Inofficiella meriter:
Kan ett fyrtiotal olika konster (bland annat zickzack baklänges mellan mina ben, spansk skritt, nicka, skaka på huvudet, "pip i magen", släcka lampor, viska, slicka sig om munnen, backa i cirkel runt mig, snurra, lägga strumpor i byrålådan) och ytterligare nästan lika många andra kommandon. Hjälper till att duka av bordet efter middagen, bära in tidningen och lyfta upp saker man tappar på golvet.

Utbildning:
Har gått kurser i lydnad, spårning (viltspår och bruksspår), jakt (apportering) och agility.

Favoritsysselsättningar:
Apportera! Inget går upp mot att hämta dummiesar i skogen. Gillar även att jaga kaniner och träffa löptikar. Missar inte heller ett tillfälle att gosa i sängen efter middagen tillsammans med matte och husse samt ett gosedjur.

Bästa kompisar:
Sudden förstås, Frida (en gul labrador som ägs av mattes föräldrar och som snällt står ut med pojkarnas hårdhänta behandling), Chili (en flatte som han tränat mycket ihop med, ägs av Jo), Abby (en boxer som han busat otaliga gånger med i stallet och som har en benägenhet att först dregla ner Östen och sedan trycka ner honom i sanden på stallbacken så att han måste badas så fort han kommer hem), Xon (en tollarhane som Östen tålmodigt sprungit många mil tillsammans med - med mig och Xons matte Eva joggandes bakom) samt Myrra (en malinoistik med kvicksilver i benen som tillsammans med Ulf och Ulla brukar gå tisdagspromenader med oss).

Karaktärsdrag:
Lugn och trött på hemmaplan, somnar alltid först på kvällen och sover längst på morgonen. Tycker att allt före 10 är okristligt tidigt. Är däremot desto mer explosiv och högtempererad i arbete. Kan vara svår att kontrollera när han har "leta efter trubbel-blicken". Tycker att platsliggning på lydnadstävlingar är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig mer med de omkringliggande tikarna (vi har därför slutat tävla!). Är inte särskilt bekymrad över att matte ska bli arg på honom, eftersom han är innerligt övertygad om att hon älskar honom oavsett vad för skit han än hittar på. Ogillar hissar, trappuppgångar och läskiga golv, men har inga som helst betänkligheter med vare sig vippan eller platta tunneln på agilityn. Trots några frivolter i luften, respektive intrasslingar i tunnelduken, tar han sig glatt an hindren igen. Är lite betänklig mot andra hanhundar, särskilt om de springer fram till honom eller morrar (åt honom eller någon annan). Älskar att träna och jobba med matte, samt naturligtvis att lära sig nya konster.



Det här är Östen

Östen tre år gammal, sommaren 2006.

Kommentarer
Postat av: Emma & Henke

Hej Sara!
Jätte roligt att läsa om din fina gosse Östen......
Ja, jag vet att man inte ska gnälla om vädret, men min träningsdag blev inte alls som jag tänkte mej & regnet var väl pricken över i:et :-) Henke njuter av snön idag iallafall och har fått x-tra mycket spring i benen.
Vi tassar in snart för att läsa mer om "lillebror"
Kram Emma

Postat av: laura

hej!
jag tycker att dina hundar är riktigt riktigt fina!!!!
vi har haft spader damens strokkur och jag tycker det är roligt att få läsa lite om hans syskon också. vi ha´r en dobermann som har fått en kull som han är pappa på. det blev jhättebra!!!!! Flat är värkligen en av de finaste hundraserna man kan ha!!!!

2007-11-26 @ 20:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback