Post-FM

image89
Flatmästerskapet tog på Suddens krafter, men han vet precis hur man gör för att samla nya...

Sen vi kom hem i lördags har Suddens träning legat på is. På fredag blir det nya tag med viltspår och lite viltapportering, men till dess stannar vi nog på sofflocket...

Östen tål inte alls värmen och sover sig gärna genom dagarna, men på kvällarna är han redo för nya tag. Då blir det ofta en egen promenad med matte - det bästa som finns - och så tränar vi lydnad och konster eller lägger ett spår i parkerna häromkring. Han har blivit så himla duktig på kärnspår! Det går lugnt och fint, näsan är i backen hela tiden, de flesta vinklar tas perfekt och alla pinnar plockas. Och han älskar det! Spåren blir kanske inte så superlånga (det medger inte Kobjers parker), men en massa vinklar brukar jag kunna peta in. Det håller honom alert och noggrann hela vägen.

En annan kvällsaktivitet vi ägnar oss åt emellanåt är klädnypesök i trädgården! Jag sätter hundarna i köket, visar dem klädnyporna jag tänker gömma (ca 8 stycken), och så lägger jag dem (klädnyporna alltså) lite här och var på stolar, på vattenkannan och i gräset. Och sen skickar jag ut hundarna att söka en i taget. Klädnypesök är ganska svårt, de måste verkligen använda näsorna, men å andra sidan är inte vår trädgård så stor utan antalet gömställen är tämligen begränsat...

Kommentarer
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Skönt att Sudden fick komma ner ifrån ryggstödet. Det var han värd efter helgen :-)

Postat av: Malin

Sudden ser verkligen relaxad ut fniss - men det är han värd!

2007-08-15 @ 21:52:03
URL: http://www.madofi.se
Postat av: Malin o Oscar

Känner igen den ställningen Oscar kan ligga så mitt på golvet ibland det är så man undrar hur han kan hålla balansen:)
Kan tänka mig att ÖSten gillar sin ensammedmattetid, det är ju så lätt att glömma bort att gå med dem ensamma.
JAg använder oscar till att städa gräsmattan på klädnypor, märgben, ungarnas leksaker mm inför varje gräsklippning, varför skall jag jobba när han kan göra det?:)
Kram på er
Malin o Oscar

2007-08-16 @ 09:27:19
URL: http://heyjoe.webblogg.se
Postat av: Kia

Jag tillämpar samma taktik som Sudden.Jag vilar mig i form.Terminsstarten börjar att närma sig med alltför stor hastighet.Är det verkligen redan om en vecka!!!!!

2007-08-16 @ 11:16:56
Postat av: Emma & Henke

Är det rasbetingat att sova på detta sättet? ;-) Henke ligger gärna på samma sätt.
Hoppas att allt är bra med er....
krameli kram

2007-08-16 @ 20:45:16
URL: http://mrperfect.webblogg.se
Postat av: gun & dogsen

Hejsan på er, nu är vi hemma igen och sakta men säkert betar jag av hemsida efter hemsida. Nu har jag läst om ert FM, tycker att Sudden fixade det bra! Och det där med klädnypesöket är ju lite kul, har jag aldrig hört talas om men det ska vi prova :-) Idag blir det sökträning för Ella o dirigering för Myran. Ha så gott i soffan i den mån du får plats :-)
PS. Jag behöver apporteringsvilt - känner du till någon som har??

2007-08-18 @ 09:17:03
URL: http://wallenmark.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback