Glad påsk!

Sudden och Osten
Vaaar är påskharen???

Nu är det hårdträning på vilt som gäller för Sudden inför jaktprovet på måndag! Han klyddade ju lite på internatet, sannolikt delvis pga. trötthet, men det gav ändå en fingervisning om vad vi behöver träna mycket på. I tisdags var vi på kurs hos Björn och där tränade vi med kaniner, änder och krickor, vilket gick strålande. Ingen tveksamhet alls, han plockade vad han skulle och det hyfsat snabbt. Krickan var dock i minsta laget, på flera av hundarna var den på väg att slinka ner i magen istället... Även Sudden, som annars aldrig tuggar på vilt, snaskade lite extra med den i munnen.

Dagen därpå, alltså igår, åkte jag med hundarna till Bollerup och tränade med Kia. Hon hade fått tag på ett gäng olika fåglar och några kaniner, och även dessa plockade Sudden snabbt och snyggt upp och levererade in. Avlämningarna blir bättre för varje gång - han bjuder viltet riktigt fint nu! Det var bara vid ett tillfälle (truten förstås!) som han la ner viltet på vägen in för att kolla närmare på det. Vi körde ett sök, några långmarkeringar, linjetag, vatten och avslutade med markeringar med dolt nedslag. Sudden skötte sig riktigt, riktigt bra! Vattnet är förvisso lite problematiskt eftersom han helst vill skaka sig innan avlämningen... Vi ska träna mycket på det i sommar!

Östen fick hålla sig till dummiesar, men fick annars göra i princip samma övningar. Hans upptag och avlämningar är extremt snygga, han skopar upp dummiesarna i farten och har väldigt hög fart in. Dessvärre är han ju lite hård i munnen så apporterna får sig också ett eller annat tryck med hörntänderna... Men han håller dem stilla i munnen i alla fall! ;-) Östen var riktigt sugen på vattenapportering, och kastade sig hejdlöst (för att vara Östen alltså, vilket ändå är rätt försiktigt) ut i stenbrottet för att hämta in grejerna. Även Östen var jätteduktig, han jobbar så fint och energiskt.

Lille Bigglos, 10 veckor, fick följa med Kia och titta när de stora grabbarna jobbade. Han var mycket förtjust i viltet och bar gärna iväg på kaninerna som var nästan lika stora som han själv... Särskilt intresserad var han av kråkan - det bådar gott inför framtiden! Bigglos hade blandade känslor inför Östen och Sudden, de var ju så himla spännande men också lite läskiga. Östen begriper sig på det där med valpar och trillar gärna självmant och låter valpen tro att det var den som välte honom, men Sudden fattar inte alls att man måste vara försiktig med småttingar...

Kommentarer
Postat av: Malin

Var går jaktprovet av stapeln? 3 dagar Fido-count-down *fniss*

Postat av: Ia & Kelly

Jag tror att påskharen har gömt sig bakom rishögen, leta där hälsar Kelly.
Glad påsk önskar Ia och Kelly

2007-04-05 @ 14:00:35
URL: http://kellybrown.blogg.se
Postat av: Malin (Oscar)

Vi kommer att hålla tummar o tassar på söndag och hinner jag så kommer jag ut och tjuvtittar!! Har aldrig varit på ett prov så det kan vara spännande och nyttigt att titta på ett, man kommer kanske att bli avskräckt och inte våga starta själv men nån gång skall vi förhoppningsvis starta på ett prov.

Ha en härlig påsk och vi håller tummar o tassar extra hårt på måndag för er!!!!

Kram Malin o Oscar

2007-04-05 @ 15:09:51
URL: http://heyjoe.webblogg.se
Postat av: Sara & Salsa

Stort lycka till på måndag. Kommer tyvärr inte och tittar för jag måste springa på toa hela tiden nuförtiden, jobbigt... Håller tummarna för er! Glad påsk önskar Sara & Salsa

2007-04-05 @ 16:09:14
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: Emma & Henke

-GLAD PÅSK-
på er!
Jag har planerar att kolla in jakt provet på måndag,( hoppas att jag fått tillbaka kameran) Vi ses!!
Krameli kram

2007-04-05 @ 19:45:43
URL: http://mrperfect.webblogg.se
Postat av: Malin (Oscar)

Läste i mitt inlägg att jag har problem med dagarna men det är ju måndag vi håller tummarna på!!

//Malin

2007-04-07 @ 16:38:03
URL: http://heyjoe.webblogg.se
Postat av: Kia

Lycka till i morgon Sudden.Ge matte en whiskey det lugnar nerverna (nä visst nä hon dricker inte sånt).ta nu pippiarna fint och kom ÄNDA upp till hene från vattnet.Då ska nog allt bli bra.Vi hörs.
Kia

2007-04-08 @ 16:48:03
URL: http://www.kennelspaderdamens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback