Degeberga ånyo

I lördags åkte vi återigen till Degeberga för att hälsa på mormor, morfar och Frida. Till Felix glädje hade ett gäng kor släppts ut i en närbelägen hage, så dem skulle han titta och peka på gång på gång på gång... Lite tjatigt möjligen för oss andra som ju har sett riktiga kor förr.

Som vanligt togs det en massa bilder, men de flesta blev rätt dåliga. Det var skarpt solsken, och inne i skogen vid Hembygdsparken där jag promenerade 5 + 5 kilometer med hundarna var det randigt på marken överallt. Jag gjorde kvalificerade försök att ta actionbilder på Östen, men det misslyckades fullständigt. Nästa gång får vi nog skaffa en brun flatte, dom är MYCKET lättare att fotografera!

Enklare då att plåta en stillasittande gul labbe och lite blommor.







I söndags morse hämtade hundarna och jag upp Maria och Meia, sen åkte vi ut på Revingehed och gick morgonpromenaden. Trots att klockan bara var nio var det över 15 grader varmt. Sudden rullade sig i koskit, Östen grävde och Meia gjorde både och, så efter promenaden fick vi slänga ut hundarna i Tvedörasjön. Det protesterade dom inte mot.

Vi sextiden på kvällen körde jag ner till brukshundsklubben för att träna lite rallylydnad, men det var fortfarande rätt varmt ute så Östen orkade inget. Han är väldigt värme- och solkänslig. Sudden fick inte gå banan alls, för han blir lite väl speedad och jag vill dämpa honom lite nu för vanlig lydnad. Så vi använde de andra som störning istället. På sistone har jag blivit mycket tråkigare som lydnadsförare, just för att dämpa honom, och berömmer mycket sparsamt. Jag tittar heller aldrig på honom och försöker låta lite mer bestämd i rösten. (Jag har en tendens annars att bli alldeles för festlig...) Det funkar faktiskt väldigt bra, för jag tycker att han går mycket bättre nu! Så kanske blir det ett nytt försök på appellplan snart...?

Igår, måndag, var vi åter på brukshundsklubben för agility. Eftersom den har krockat med vår eftersökskurs har vi missat alla träningar utom den första i höst. Kontaktfälten är det inget vidare bevänt med - kan det vara för att matte tycker att det är supertrist att träna just det? - men i övrigt så gick det jättebra. Sudden är ju, som tidigare nämnts, väldigt följsam och snabb som vinden!

Den här veckan är det eftersökskurs på onsdag. Då ska vi till Skarhults kronopark för att spåra. Förra veckan fick vi spåra upp "riktiga" vildsvin (skinn + huvud som rörde sig), vilket var väldigt intressant. Sudden blev skiträdd medan Östen var alldeles för stursk! Bra att veta vad man har att förvänta sig vid eventuella möten.

Kommentarer
Postat av: Helene & Wallander

Härliga/fina bilder som alltid på denna blogg :-)



Kul att läsa om vad ni håller på med nuförtiden!



Ha det fortsatt bra i sommarvärmen.

Postat av: Ia & tjejerna

Inga bilder på kossorna???

Bild nr 2 är kanon bra.

2009-05-02 @ 19:17:03
URL: http://kellybrown.blogg.se/
Postat av: kia

Sara tack så mycket för de jättefina bilderna!Duktig fotograf med bra kamera.Det blir verkligen skillnad.

Kia

2009-05-17 @ 22:30:15
URL: http://www.kennelspaderdamens.se
Postat av: Anonym

Grattis till Suddens fina Agilityprestationer! Ser fram emot ett inlägg om detta (inte alls menat som en pik :) ).

2009-05-24 @ 18:58:39
Postat av: Kia

Jättegrattis till Sudden agilityframgångar.

Ser oxå fram mot inlägg om detta1

Kia

2009-05-25 @ 11:19:16
URL: http://www.kennelspaderdamens.se
Postat av: cattis

Glad påsk på er!

2010-04-02 @ 10:24:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback