Tur till skogen

Det blev en liten skogsträff för Lena, mig och hundarna idag. Vi trotsade stormvarningarna och begav oss till vårt favoritställe i Vomb för rastning och en smula träning. Idag orkade vi inte lägga några spår, utan lät mest hundarna springa och leka med varandra samt träna apportering och stadga.

Efter att Sudden och Guinness återigen rök ihop (efter att först ha haft det jätteroligt en lång stund...) förra helgen, undvek vi den konstellationen nu. Så först gick vi en promenad med Östen och Sudden, sedan med Östen och Guinness. De två senare går hur bra ihop som helst, men så är det väl också så självklart vem som är högst i rang att det inte alls ifrågasätts.

Så blev det lite stadgeträning för Guinness, som gick riktigt bra till slut. Lena och Guinness gick rakt över dummiesar och gjorde inkallningar mellan dem, hur snyggt som helst! Sudden fick också en portion stadga, och därefter ett sökfält som han löste ganska fint. Han har börjat använda hjärnan lite mer nu i söket och letar inte automatiskt där han förra gången hittade en dummy. Östen, som efter sina promenader var ganska trött, fick en dubbelmarkering och ett litet närsök. Dessvärre råkade jag lämna kvar hans koppel i skogen - typiskt nog kom jag inte på det förrän jag redan var hemma.

Under tiden vi roade oss i skogen gick Fredrik och Felix hem till ett par kompisar och hälsade på. Jag anslöt dit på väg hem från Vomb, och hann bli dyblöt på den korta promenaden från bilen till huset...

image216
I väntan på mamma med skafferiet äter Felix på sin "nuse" istället.

image217
Kompis Adrian.

image215
Felix börjar bli hungrig på riktigt...

Bilderna från hundträningar låter vänta på sig. Den fina kameran är nämligen inte byggd för regn och rusk, så än så länge har hundarna bara avporträtterats inomhus. Men vänta bara...

Kommentarer
Postat av: Wallander & Helene

Nog ett bra beslut ni tog för brorsorna idag, var och en ändå fick sitt och Östen lite till. Vad bra att ni kan träna ihop, kul att det börjar gå riktigt bra för er oxå.

Osis med kopplet... det är kanske därför min MOR fått lära sig att kopplet alltid skall läggas i fickan när okoppladträning skall utövas, dvs då glömmer man det ingenstans. Hoppas att någon snälling kanske har hängt upp det i något träd/buske så att det finns kvar nästa gång ni kommer dit.

Postat av: Kia

Hoppas att Suddeb helt hämtat sig från sin fästingsjuka o att det är det som syns i arbetet.
Ses Kia

2008-01-27 @ 15:43:27
URL: http://www.kennelspaderdamens.se
Postat av: Malin

Vad trist att brorsorna hade ett bakslag, nog rätt att inte "push it". Men som sagt, ni har ju möjlighet att träna ihop iaf! Som Felix han växer, knakar det hemma om nätterna?? *fniss*
Ha en bra vecka!

2008-01-27 @ 23:09:19
URL: http://www.madofi.se
Postat av: Sara & Salsa

Ja de är för roliga vovvarna. Salsa har en boxerkompis här ute, Enzo, och de leker fint tills de bara helt plötsligt får för sig att börja dominera varann, urjobbigt! Oftast är det när de är lite trötta, som småbarn ungefär, haha. Ja Felix ser onekligen hungrig ut. Det är bra att han äter och växer den rackarn så att han pallar med Elsa sen ;)

2008-01-28 @ 19:59:52
URL: http://flatcoat.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback