En bra dag

Dagen idag inleddes i Gårdstånga med att Sudden gick ett öppenklass viltspår. Han har inte gått något sen han blev champion så jag tyckte det var hög tid. Därtill skulle kompisen Xon, en tollare, gå sitt anlagsspår med matte Eva. Vi träffade Görel Hilborg och åkte tillsammans ut till den beryktade "dungen", som enligt Görel är full av allsköns vilt som ofta ställer till med problem för hundarna.

Sudden gick först. Han tog sig an spåret fint och kändes säker. Efter en liten ringning vid första vinkeln fick han en sticka i tassen så vi fick idka lite sjukvård innan vi kunde gå vidare. Sen knallade han på hur fint som helst utan några större problem. Efterhand mattades han något, man såg att han var trött, men han jobbade ändå oförtrutet vidare. Skottet gjorde dock att han piggnade till avsevärt. Dessvärre glömde han koppla på nosen efteråt, så han hade en hel del problem att hitta klöven! Dock inte värre än att det räknades som ett mindre tappt och kunde uppvägas av en mycket snygg återgång (enligt Görel, själv hängde jag mest bara på utan att veta vad som hände) där en råbock hade promenerat runt och lagt ut blindspår. Så det blev en etta och full poängpott! (Dock inget hp.)

Xon gjorde också en jättefin insats! Han tuffade på i sitt vanliga lugna fina tempo och såg ut som säkerheten själv, ända tills han missade näst sista vinkeln... Istället för att svänga höger gick han rakt fram ett bra tag, och sen vimsade han runt i en granskog till vänster. Som tur var kom han till slut rätt och kunde slutföra provet. Resultatet blev godkänt anlagstest! Grattis Eva och Xon!!!

Självklart måste även Östen få sitt lilla roliga en sån här dag. På kvällen träffade jag därför Lena och Guinness nere på Lunds Brukshundsklubb för lite lydnad och agility. Östen var SÅ duktig! Han gick lös hela tiden, var superfokuserad på mig och hade inte en enda tanke i världen (inte som han realiserade i alla fall) på att vare sig ta en svängom med Guinness eller smita ner till de söta små yorkshiretöserna som tränade längre ner på planen. Sudden fick också komma ut en liten stund och göra några slalom på agilitybanan. Han är så häftig att titta på, bara svischar genom pinnarna! Guinness fick göra lite kontaktövningar och apporteringar, men var emellanåt väl förundrad över den nya miljön för att kunna koncentrera sig på matte. Fast då och då glimmade han till och gick jättefint!

Kommentarer
Postat av: Maria & Meia

Va kul att det gick bra för Sudden idag, trots en sticka i tassen.

Vi ses imorgon!

Postat av: Helene & Wallander

Härligt att takterna sitter i för Sudden men så klart lite otur med stickan i tassen. Himla bra att han kunde fokusera på uppgiten igen efteråt.

2008-08-04 @ 00:15:47
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: cattis

grattis på er sara o sudden till ett lyckat spår!!!



cattis zack diza

2008-08-04 @ 12:27:23
URL: http://www.freewebs.com/cattisflats
Postat av: Carina

Grattis till ettan i spåret! Jag får snart oxå ge mig in på spårandet tror jag. Låter roligt.

Nyfiken på hur man uttalar Xon. är det [ekson] eller [kson]

2008-08-06 @ 09:00:48
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Sara

Carina, det uttalas [ekson]. Ja, såklart att du och hundarna också snart ska ge er ut i spåren! Det är rätt skoj, faktiskt!

2008-08-06 @ 10:52:41
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback