Veterinär och spårning

Det blir inte så täta uppdateringar i bloggandet nu, vilket förstås beror på att Felix inte riktigt tillåter det. Det bästa som finns är nämligen att sova i mammas knä - vilket gör mig tämligen immobil. Betydligt tristare är det att sova i en vagn som står stilla inomhus...

I onsdags fick vi fint besök av Lena och Guinness! Felix fick en urhäftig "jaktträningsjacka" i present av Lena och Kia! Den är militärgrön och har gott om fickor för såväl visselpipa och hundgodis som napp... Än så länge är den lite för stor, men senare i vinter kommer Felix definitivt att bli häftigast i skogen!

Sudden var hos Dalbyveterinären i torsdags och tog blodprov. Förhoppningsvis får vi svar på dem den här veckan. Else kände även igenom honom men hittade inget. Hon tyckte bara att han kändes fin. På kvällen hittade jag konstiga blåsor i munnen på Östen (jämt är det nåt skumt med honom!). Dom sitter dels på rad över övre tandraden, dels på insidan av överläppen. Är det någon som vet vad det kan vara?

image138
Det var inte så lätt att fotografera blåsorna... Men några syns över hörntanden och om man tittar noga ser man också att överläppen är alldeles knottrig.

Igår åkte hela familjen till Järavallen för att spåra och promenera. Jag la ett lite klurigt spår som både gick över flera stigar och längs med en mindre använd stig. Under tiden det låg och mognade till sig tog vi en runda på trekilometersspåret. Felix satt i bärsele hos Fredrik och jag passade på att träna lite linjetag med hundarna. Någon dummy hade jag inte med mig, men det gick lika bra med en handske! När det var dags att spåra fick Sudden som vanligt börja. Han fick lite problem vid övergångarna över stigarna, men hittade snabbt rätt igen. Värre var det när han skulle följa spåret som gick längs med en stig, då sökte han sig upp i skogen istället gång på gång. Återgången innebar också en del besvär, men han jobbade hela tiden och till slut blev det rätt. Östen fick ungefär samma problem, fast spikade varje stigkorsning utan svårighet. I återgången var han rejält trött efter att som vanligt ha laddat till 200 procent och därmed kört slut på sig själv. Men fram till klöven kom förstås även han, vilket kanske delvis berodde på att jag styrde honom lite när han började vimsa allt för mycket...

image137
Felix och Fredrik redo för äventyr på Järavallen! Kolla in de häftiga "moonbootsen"...!

Kommentarer
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Känner igen det där med att sova i mammas knä. Eric var hopplös kändes som om man inte fick någonting gjort på dagarna...

Ja det är inte lätt med spåren Oscar har också ett grymt tempo men han verkar inte bli nämvärt trött av det tyvärr!!

Håller tummarna att blåsorna försvinner av sig själv.

Kram Malin

Skorna som Felix har på sig var ju bara föööör söta.

Postat av: Heléne & Zico-B

Fräcka skor :D
Hade jag varit som du hade ringt och frågat vet. om blåsorna. Kanske har de med antibiotikan att göra???
Fy, fy, fy att styra hunden i spåret. Det kommer bara att sluta med att han "frågar" dej nästa gång. Låt honom istället misslyckas - han kommer inte att gråta sig till sömns - det lovar jag!
Så många pekpinnar det blev - tur att jag började med skorna :D
Ha det bra och hoppas nu att Sudden inte har drabbats av fästingsjuka också!
Kramar
Heléne

2007-10-29 @ 19:05:30
Postat av: Sara

Skulle Östen fråga mig om vägen?!? ;-) Om det ändå vore så väl... Han "kan själv", vad det än gäller! Efter två timmar vilse i skogen skulle han MÖJLIGEN be mig om en ledtråd, men innan dess skulle han köra på insipiration, rakt av. Östen har aldrig hört talas om "will to please", däremot vet han vad "will to äta godis" är... Som tur är, annars skulle han väl alltid gå sin egen väg.

2007-10-29 @ 20:47:12
URL: http://pojkarnavov.webblogg,se
Postat av: Sara & Salsa

Nice shoes! Elsa har nästan likadana fast rödvitrandiga. Värst vad poppis det är med Labankläder! Vi har fått jättemycket sånt i present... Salsa får inte nånting alls i present, så vi får skämma bort henne istället. Läskiga blåsor, inte en aaaning vad det kan vara.

2007-10-29 @ 23:20:05
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: Wallander & Helene

Hallojsan,
Förstår att det är fullt upp och att bloggandet kommer lite i andra hand.

Ang. de där "blåsorna" så hade Wallander något liknande i bakre gommen för ett par månader sedan. Jag visade upp dessa för veterinären och fick till svar att det var vårtor (som så småningom försvann av sig självt). Men det är svårt att avgöra på bild.

Vad din han är Felix, skall bli kul att se honom i Jaktträningsjackan oxå framöver.

2007-10-30 @ 20:07:51
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback