Konstiga tider

Tjena, Östen här.

Tänkte berätta lite för er om hur konstigt det har blivit hemma hos oss. Förut var det matte, husse, Sudden och jag som bodde här - och så förstås Majken och Albin, katterna som vi ibland jagar. Nu bor det en varelse till här! Han är liten och piper lite då och då, och ibland skriker han jättehögt. Oftast ligger han i mattes famn eller i en vagn när vi är ute och promenerar. Matte och husse kallar honom för Felix, fast det verkar han inte veta om själv att han heter.

image127
Vår lillebror Felix

Felix måste man vara jätteförsiktig med. Matte och husse blir arga om jag buffar för hårt på hans blöja (den luktar väldigt spännande ibland) eller om jag slickar honom i ansiktet. Och jag får inte längre sova uppe vid kuddarna i sängen (för där ligger han) utan måste hålla mig i den nedre delen. Numera tar det också VÄLDIGT lång tid innan Sudden och jag får komma ut på våra promenader, för först ska Felix ammas, rapas och bytas blöja på. En annan dum sak är att folk som kommer hem till oss eller fram till oss när vi är ute och går bara vill titta på Felix! Plötsligt bryr dom sig visst inte om hundar längre. Fast när Liams matte Anne var här och hälsade på hade hon med ben till oss också! Det var snällt.

När Felix sover brukar matte försöka hitta på nåt kul med mig och Sudden. Idag har vi t.ex. letat strumpor som hon gömt på ovanvåningen, och sen fick jag lägga strumporna i lådan igen. Husse brukar också försöka passa Felix så att matte kan vila eller ta hand om oss. Men igår kväll när matte gick ut med Sudden ringde han och bad henne skynda sig hem igen för då var Felix ledsen. Inte förrän bebisen var mätt och glad kunde hon gå ut med mig också...

Jag måste berätta en annan sak också. I förrgår åkte vi ut på Revingehed! Det var första gången på över en månad som jag fick springa riktigt lös igen. Vi har sprungit lite i hundrastgårdar, men det är ju inte alls lika kul. Fortfarande äter jag penicillin, men jag mår jättebra nu och har inte ont någonstans.

Pussar från Östen

Kommentarer
Postat av: Meia

Tjena Östen!
Förstår precis hur du har det. Matte tror att jag kommer vänja mig men det tror inte jag. En annan sak som man kan få utskällning för är när man lånar lillbrorsans leksaker. Speciellt de som piper tycker jag om, men det hör matte ganska snart och då blir hon jättearg och tar tillbaka leksaken, även fast lillebror inte använder den just då. Synd att jag inte bor kvar. I så fall kunde vi leka och så kunde våra mattar prata om våra småsyskon bäst de vill.

2007-10-11 @ 19:56:29
Postat av: Oscar

Jag skall också få en lillebror men jag skall få en sån som oss, tycker att det låter mycket roligare än en sån som ni har fast o andra sidan har jag ju redan TVÅ sådana små tvåbeningar... Men de börjar bli ganske stora nu så jag får tom träna lite med den stora och då får jag träna agility och det är skitkul, matte tycker inte det är så kul men det är nog för att hon inte hinner med snabba mig, hihi.

Hoppas att din tvåbening växer till sig lite så vi kan träffas o träna, för leka hoppar vi över men det är ju kul o träna också, speciellt när man får springa o hämta fåglar och dummisar i skogen, o e inte Kia med kan man ju passa på att byta också eller vad säger du Östen!!

Nospuss från Oscar

Postat av: Anonym

Tjenixen Östen!
Jag tänkte på en sak. Om inte den där lille varelsen lystrar till sitt namn så kan väl din matte träna med visselpipan. En vissling för matdags, två visslingar för sovdags.
Jag förstår om du vill pussa på honom för sådana där minimänniskor luktar på ett speciellt sätt, och då menar jag inte bara att de inte är rumsrena. Tror du att jag får pussa på honom?
Jag har varit i Tyringe idag med två bruna "tanter". Jag var på samma ställe där vi var en gång. Jag tycker de där brunisarna är lite läskiga så jag var tvungen att dra runt på mina egna flattefnattrundor. Fräser de på dig också ibland, eller är det bara på mig?
Hoppas vi ses snart! Nu har jag åkt framme i Kias bil också och tycker inte det är så läskigt längre.
Hälsa brorsan!
Guinness

2007-10-11 @ 21:18:10
Postat av: Wallander

Östen, jag är helt övertygad över att du, Sudden & katterna kommer att bli världens bästa polare med lillebror Felix.

Det måste ha varit rena frihetskänsla när du häromdagen fick springa riktigt fritt igen. Härligt att höra att du mår fin fint igen.

2007-10-11 @ 23:00:29
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Guinness

Här kommer ett semantiskt resonemang:

Sudden = Östens lillebror
Felix = Östens och Suddens lillebror
Sudden = Guinness bror (vet inte vem som kom ut först av oss)

Alltså är Felix = min lillebror också.

Jag hoppas verkligen det för jag har ingen lillebror.

2007-10-12 @ 12:43:35
Postat av: Salsa

Fattar precis hur det e Östen! Men jag vågar icke ens så mycket som närma mig några leksaker, för matte blir så himla läskig. Jag tycker inte blöjan är så kul faktiskt heller, men däremot har vår bebis så goda öron, och de får jag pussa på för matte. Tur! Vet du, jag kan trösta dig med att allt blir bättre. Vår bebis äter gott mos nu, men hon äter inte så mycket, så jag får resterna! Det är toppen i alla fall. Vi borde träffas nån dag och skvallra lite mer om de där tvåbeningarna, så kan de hålla på med småsyskonen bäst de vill. Vi kan ju be dem ta med vagnarna så att vi kan få springa kanske. Sudden får va med om han inte e så barnslig...

2007-10-12 @ 15:55:05
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: Zico-B

Tjaba Östen!
Egentligen fattar jag ingenting av vad du skriver, men jag börjar lägga ihop ett plus ett och då går det upp ett ljus. Hemma hos oss finns en bild på en liten liten tvåbening, som nästan ser ut som din Felix. Han finns inte hos oss nu, men vi har en lång tvåbening som är jättekul - den enda i hela världen som kan leka som en flat vill - han heter Kalle. (Det heter den där lille krabaten på fotot också). Jag tror jag förstår - när jag har allt under kontroll, ska jag berätta för dej.
Ha det gott och pussa på Felix (äsch, det fick du ju inte :@)
/Zico-B (matte har bestämt att B:et numera står för Bedårande ej Bus :D )

2007-10-12 @ 19:02:32
URL: http://www.zicolino.se
Postat av: Östen

Guinness, Felix kan få vara din lillebror också! Du får gärna låna hem honom ibland, så kanske vår matte hinner ut och spåra och apportera mer med oss! Kias bruningar fräser inte mot oss, för vi går i givakt när vi träffar dom - det verkar somliga damer gilla.

Salsa, det där med moset ser jag fram emot! Mjölken får jag inte smaka på, fast jag skulle gärna vilja. Det hade varit roligt att träffas och busa en dag - får se om jag låter brorsan hänga på...

Meia, vet du att vår bebis har fått hur många mjukisleksaker som helst, och ÄNDÅ får inte vi låna några av dem! Vi som verkligen skulle behöva nya, för alla våra är sönderbitna.

Zico, jag blir riktigt nyfiken nu! Tror du att det kan vara så att det är SAMMA Kalle? Jag kommer ju ihåg att Sudden bara var liten förut, men nu är han mycket större. Kanske händer samma sak med människorna?

Oscar, jag avundas dig lite som ska få en egen fyrbent valp! Dom vet man ju precis hur man ska behandla. Matte säger att jag är duktig med valpar, för jag låtsas att dom är stora och starka och kan välta mig!

2007-10-12 @ 19:14:36
URL: http://pojkarnavov.webblogg,se
Postat av: Östen

Walle, vet du vad? Idag fick jag åka till Väggarp med husse och springa lös också! Tjoho, vad kul det var!!!

2007-10-12 @ 19:16:40
URL: http://pojkarnavov.webblogg,se
Postat av: Kelly

Hej Östen, jag har tyvärr inte mycket erfarenhet av de tvåbenta när de är så små som Felix.
Vet bara att efter ett tag kan de gå och då ska de håll sig i min svans, för ?att hålla balansen?.
Åh sen, när de äntligen har blivit lite fart i dem, då får man inte jaga dem, för ?De kan trilla och slå sig?.

Det positiva med dem är att de har svårt att hålla redda på sin mat, när de är lite mindre. Mycket hamnar på golvet och runt dem, vänta ska du se.

2007-10-12 @ 21:42:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback