Felix!

JÄTTETACK allihop för gratulationerna!!! De har verkligen betytt mycket!

Felix kom till världen i lördags, den 29 september klockan 14.45. Han vägde då 3410 gram och var 49 cm lång (vilket dock får sägas vara väldigt ungefärligt, jag fick en känsla av att barnmorskan sträckte ut benet tills han protesterade snarare än till dess att det var sträckt).

image115
En alldeles ny liten Felix!

Vi åkte in till förlossningsavdelningen nästan ett dygn tidigare (15.30) efter att vattnet gått. Det var emellertid inte förrän frampå morgonen efter att jag fått värkstimulerande dropp som det kom igång på allvar. Timmarna mellan sju på morgonen och hans födelse var riktigt jobbiga och jag testade de flesta bedövningar som finns att få... Vilka dock inte hjälpte särskilt mycket.

image117
Felix har precis fått på sig sina första kläder.

När han väl kom ut fick jag upp honom på bröstet i sisådär fem sekunder innan de slet bort honom igen och larmade en herrans massa folk som rusade in på rummet. Han gjorde några gurglande ljud ifrån sig men var i övrigt livlös (antagligen pga. den utdragna förlossningen). Två personer masserade honom, en sög ur fostervatten ur lungorna och en gav honom syrgas. Övriga tittade på eller tog hand om mig. Rätt snart fick de i alla fall - tack och lov - igång honom och jag fick tillbaka honom igen.

image118

Vi fick tillbringa första natten på avdelning 44 för att de ville ha koll på honom, men flyttade till patienthotellet på söndagen. Och igår, onsdag, kom vi hem till Kobjer igen.

image119
Pappa Fredrik och Felix.

Hundarna var lite konfunderade över det lilla knytet, men efter en lite upphetsad inledning (framför allt från Östens sida) förefaller de nu gilla läget rätt väl. Vi har varit ute på ett par hund- och barnvagnspromenader vilket funkat bra. Östen och Sudden verkar väldigt lättade över att jag är hemma igen och att allt är som "vanligt", det har tagit på dem (återigen framför allt Östen) att bo borta och haft tillvaron uppochnervänd under några dagar.

image120

image121
Äntligen hemma! Felix och jag har somnat i sängen...

Avslutningsvis vill vi passa på att skicka ett SUPERDUPERGRATTIS till Guinness (Suddens brorsa) och Lena som igår debuterade öppen klass på viltspår och fick en ETTA!!!

Kommentarer
Postat av: Kia

Vad skönt att du är on-line igen o att allt verkar bra.Som "vanligt" blir det aldrig igen.Fast ovanligt är rätt bra!!!!!!!!!!!
Kia

2007-10-04 @ 15:11:11
Postat av: Maria

Han är ju helt underbart söt!
Verkar inte ha varit för kul för dig och Fredrik under förlossningen. Det är tur att belöningen är så bra! Förstår att vovvarna är nöjda nu när hela familjen är samlad igen. Håller helt med föregående skrivare att ovanligt är rätt bra!
Kram

Postat av: Carina

Svårt att föreställa sig dramatiken när det svävar ett lugn och glädje över alla bilder. Tur som sagt att belöningen är "värd det".
Tur även att Fredrik höll oss bloggare informerade när du var förhindrad ;-) Tack för det :-)

2007-10-04 @ 16:36:34
URL: http://shivaovittra.blogg.se
Postat av: Malin o Oscar

Härligt att "höra" av dig igen, tack Fredrik för att du höll oss nyfikna uppdaterade.
Kan bara hålla med ovanstående att ovanligt är väldigt bra.
Det är inte lätt för våra hundar när det händer konstiga saker men din verkar ju ha hämtat sig bra och snart inser de att de får extra mat om man sitter under lillebror vid matbordet, jaja det dröjer väl en sex månader men sen gäller det att hålla koll på vikten på hundarna!!
KRAMKRAM

2007-10-04 @ 16:42:49
URL: http://heyjoe.webblogg.se
Postat av: Heléne och Zico-Bus

Åhh, så fina bilder. Det lyser av harmoni och lycka om er alla tre!
Ta nu hand om dej och lille Felix - hundarna får komma lite i andra hand en stund. Det mår de bara bra av :D
/Heléne

2007-10-04 @ 16:53:36
URL: http://www.zicolino.se
Postat av: Sara & Salsa

Åh vad skönt att vara hemma i lugnet igen... Ha det nu så mysigt, hoppas ni får sova litegrann i alla fall. Vovvarna klarar sig, Salsa har det inte gått nån nöd på. Det är väl så att det är skönt bara flocken är samlad! Vi ses. Ha det gott. Kram kram!

2007-10-04 @ 17:21:26
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: Emma & Henke

Välkomna hem & va härligt att höra ifrån dej igen! Instämmer med övriga, Tack fredrik för uppisarna! =)
Fantastiska bilder! Njut nu av er nya vardag....
Kramar till er alla
//Emma & Henke

2007-10-04 @ 18:48:37
URL: http://mrperfect.webblogg.se
Postat av: Fredrik

För den som är intresserad kan jag meddela att Felix diggar AC/DC, som tycks ha en rogivande (!?) effekt på honom. Glädjande nog har farsan därmed massvis med kanonplattor att lira för honom. Än så länge har han bara hört en bråkdel av samlingen.

2007-10-04 @ 22:01:38
Postat av: Wallander & Helene

Stackars pojk, AC/DC... men visst det är värt ett försök att vänja dom från början, men innan ni vet ordet av så "kan man fälv välja".
Nog om det, välkomna hem!

2007-10-04 @ 22:45:31
Postat av: Mia och Viggo

Åh, vilken liten fin kille! Vad skönt att ni är hemma igen, kul att få se bilder på Felix! Han kommer att bli väl omhändertagen av brorsorna! Ha det så bra!

2007-10-04 @ 23:06:35
Postat av: Lena och Guinness

Vilka fina bilder! Det är härligt att se sådan lycka och stolthet över ett nytt litet liv.
Ser fram emot fler bilder och rapporter framöver. Guinness undrar om Östen har börjat träna på blöjbärandet ännu?

2007-10-05 @ 03:34:53
Postat av: Farsan

Stackars pojk??!! Det är väl ett alldeles utmärkt val av sitt första favoritband!!! Sångaren Brian Johnson fyller dessutom 60 bast idag, vilket Felix redan firat med ett par rejäla skrovmål ur morsans skafferi!

2007-10-05 @ 13:04:00
Postat av: Cissi o Zorro

Så fin han är, eran Felix! Kul att fått se så många fina bilder! Bara njut!!

2007-10-05 @ 13:47:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback