Barnvagnspromenader

Nu har jag övat och blivit riktigt bra på att framföra både barnvagn och två hundar samtidigt! Hundarna verkar (för det mesta) ha förstått att det inte är läge att kasta sig iväg mot ett träd hur som helst bara för att det ser så mysigt ut att kissa på... Felix gillar skarpt dessa rundor, så fort han kommer utanför dörren i barnvagn så somnar han.

Igår skulle vi gå på promenad ihop med några andra ur föräldragruppen. För enkelhetens skull tog jag bara Sudden med mig. När vi kom ner till reningsdammarna på väg mot Värpinge fick han springa lös, och han galopperade glatt fram och tillbaka och höll koll på alla barnvagnar. Men så fick en pappa (utan barnvagn) för sig att han skulle leka med Sudden, och började kasta pinnar... Jag tycker inte alls om att folk gör det  - framför allt inte utan att fråga - men orkade inte vara kärring och förbjuda. Så jag visade istället hur duktig han är på att apportera. Nu tyckte dock pappan att det var mycket roligare att jaga Sudden när han hade pinnen i munnen, istället för att låta Sudden lämna av som han ju ville. Det dröjde naturligtvis inte länge (jag hann knappt upptäcka vad de höll på med) förrän Sudden kom springande till mig med svansen mellan benen! Han är inte van vid den typen av lekar och blev riktigt rädd och trodde att han gjort fel när han blev jagad på det sättet (pappan morrade förstås och hukade sig hotfullt över honom - hur skulle Sudden kunna veta att det var på lek?)... Därefter vågade han överhuvudtaget inte gå fram till pappan. Så jäkla typiskt! Hoppas nu bara att han inte förknippar det här med träningen framöver.

image129

I höst blir det inget simmande för hundarna på Malmö djursjukhus. En som får bada (och verkar gilla det lika mycket) är i alla fall Felix, här alldeles nyss upplockad ur sin lilla blå badbalja.

Kommentarer
Postat av: Wallander & Helene

Aah, stackars lilla Sudden, men jag tror säkert att när ni tränar som vanligt så vet han vad som gäller, han är så trugg med dig. Det "hotfulla med pappan" är säkert redan glömt.

Vad bra att ni redan börjat att fixa rastrundorna på ett sätt som fungerar bra. Tänk så bra alla killarna anpasssar sig, Östen & Sudden med hur de skall bete sig när barnvagnen & Felix är med och Felix somnar snällt när vagnen rullar.

Nu är det fredag igen och förhoppningsvis har vi all en härlig helg framför oss!

Postat av: Mia

Stackars Sudden! Men det kanske var positivt - nästa gång kommer han komma tillbaka som ett skott till dig och lämna av, för man vet aldrig när det kommer en ful gubbe och jagar en... Du kan kanske fråga pappan om han vill jaga Viggo lite, så Viggo blir lika snabb in med apporten som ut...
Hoppas ni får en trevlig helg!

2007-10-19 @ 19:53:01
Postat av: Carina

Alla män är inte "rumsrena" och lydnadstränade :-)
Men Felix är ju söt som socker!

2007-10-19 @ 22:04:02
URL: http://shivaovittra.blogg.se
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Inte helt lätt att gå med hundar och barnvagn men dina snyggingar verkar ha fattat poängen, duktiga gossar.

Ta med båda hundarna nästa gång så "orkar" inte papporna "engagera" sig så mycket.

Kram på er
Malin

2007-10-19 @ 23:06:06
URL: http://heyjoe.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback