Vilka grabbar!!!

Idag har båda Pojkarna Vov gått viltspårprov! Sudden startade öppen klass för första gången och Östen gick anlagstest (för andra gången, men den första var 3,5 år sedan så det är preskriberat nu!).

Strax före klockan tio anlände jag med hundarna, Felix och min mamma som skulle vara barnvakt till en skog precis utanför Hörby. En liten stund senare dök domaren Görel upp tillsammans med Lena och Guinness, som redan hunnit gå sitt spår. Guinness fick ännu en etta - grattis!!!

På väg till Suddens spårstart hoppade en hare upp mitt framför fötterna på honom och fortsatte rakt in över spåret. Som tur var så hade Sudden inte tid att bry sig om den, han var helt på det klara med att nåt annat kul var på gång. Det var flera minusgrader ute och lite snö på marken, något som han aldrig provat på förr. Faktiskt har han heller aldrig gått en spår som legat mer än tre timmar tidigare, och inte heller testat skott i spåret... Men någon gång ska ju vara den första! Spåret startade bra, men efter ca hundra meter avvek Sudden mycket tydligt från det. Han gick ungefär femtio meter åt andra hållet, sen satte han sig att bajsa... När behoven var färdiguträttade gick han raka vägen tillbaka till spåret och fortsatte som om inget hänt! Resten av spåret gick fint, han kryssade en del och jag hade flera gånger svårt att tro att han verkligen var rätt. Omedvetet styrde jag honom menade domaren, som inte var helt nöjd med föraren... Skottet klarade han galant, men såg ut att undra varför inget föll från himlen samtidigt. När vi väl hittat klöven visade det sig att spåret gått mycket bättre än vad matte trodde! Sudden fick nämligen en etta, och full poängpott (matte fick en inofficiell tvåa, det är tur att inte jag har planer på att bli champion)! Görel sa att hon kanske skulle ge honom HP också, men behövde fundera lite på saken.

Sedan lastade vi in oss i bilarna och körde till Skrylle istället, där Östens anlagstest skulle gå. Under tiden som Sudden gick sitt spår blev han rastad av Lena (tack!). Östens spår var lagt klockan halv åtta i morse, så när vi gick det var det 3,5 timme gammalt. Han gick rakt på spåret och följde det sedan som en klocka! Tog alla vinklar perfekt utan ringning, och lämnade inte ens spårkärnan mer än vid något enstaka tillfälle - då han genast letade sig tillbaka igen. Tempot var högt, men absolut inte forcerat eller stressat. Det var aldrig någon som helst tvekan om att han var fullständigt rätt. Superhäftigt!!! Vid ett tillfälle höll det dock på att gå åt skogen. Jag släppte linan för att slippa gå genom ett snår - men fick sen inte tag i den igen! Östen fortsatte förstås, och jag började småspringa efter honom. Tack och lov stannade han när jag ropade åt honom. När vi kom fram till klöven var Görel full av beröm! Hon sa genast att "Nu har jag bestämt mig. Sudden får inget HP, men det ska Östen ha!". Och full poängpott blev det också. Sen berömde hon Östen så mycket att vi nästan blev generade... Och avslutade med att säga att "Det ska bli så spännande att döma honom i öppen klass!" Tjoho, vad glad matte var vid det laget!

Nu har vi verkligen nåt att se fram emot - Suddens andra start i öppen klass och Östens första! När det blir vet vi inte än, men förhoppningsvis hinner vi innan jul.

image150
En nybliven förstapristagare och en dito anlagsprovsgodkänd hund!

Kommentarer
Postat av: Maria & Meia

SUPERGRATTIS!
Vilka duktiga killar! HP dessutom! Nu blev Meia avundsjuk, det vill hon oxå ha :)

Postat av: Malin, Oscar & Zolo

SUPERDUPERGRATTIS

Bra jobbat Östen och Sudden, känner igen det där med att styra i spåret, varför skall man jämt tro att man vet bäst när man aldrig gör det. Lita på hunden eller hur var det nu???

Bamsekramar till er.

2007-11-15 @ 15:28:09
URL: http://heyjoe.webblogg.se
Postat av: Malin

Härligt! GRATTIS! Du fick fullpotten som jag hoppades på igår! ;o)

2007-11-15 @ 18:00:48
URL: http://www.madofi.se
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

JÄTTEGRATTIS!!!!!!!!!!!!
Hur kul som helst. Det var fasiken vad Spader Damarna är på hugget i höst... Vi får komma igen till våren.
Pussa extra på Östen och Sudden i kväll!

2007-11-15 @ 18:13:53
URL: http://shivaovittra.blogg.se
Postat av: Heléne och Zico-B

Så superduktiga dom är killarna! Stort GRATTIS till dom båda. Och matte får skärpa sig lite - ingen styrning mera - lita på hunden, även Östen :D
Lycka till med nästa start(er). Det kommer att gå som på räls, tror jag :)
/Heléne

2007-11-15 @ 18:17:50
Postat av: Kia

Ett jättegrattis igen Sara.Vem har sagt att ett litet barn skulle hindra från att tävla med sin hund.Eller hur Maria!!!!!!!
Kia

2007-11-15 @ 18:35:48
URL: http://www.kennelspaderdamens.se
Postat av: Mia o Viggo

GRATTIS!! Vad roligt att det gick bra med båda hundarna, det är kanon!!! Lycka till framöver!

2007-11-15 @ 19:24:17
Postat av: Wallander & Helene

SÖS, STORT GRATTIS till er alla 3 & vilken kanonstart i jakten på championaten!

Nu är vi tydligen några fler som ännu inte önskar att snön skall komma...

2007-11-15 @ 22:16:14
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: gun & alla brudarna och så fadde såklart

Grattis, det var ju alldeles fantastiskt!! Förstår om du är mer än nöjd med vovvarna :-) Bara att luta sig tillbaka o ha en skön helg då!!! Inget att oroa sig för i framtida spår!!!

2007-11-15 @ 22:35:39
URL: http://wallenmark.se
Postat av: Ingela & Tessie

Jätte grattis! Kul att det gick bra med båda hundarna.Nu får vi ta tag i vårt spårande igen.
Var har ni hittat Görel? Hade varit lagom att köra till Hörby och slippa köra halva skåne runt, nästa spår ska gå vid Kristianstad så då får man upp i ottan.

2007-11-16 @ 09:12:48
Postat av: Annika & co

Jättegrattis!!
Så duktiga ni är alla tre :-) Vilken lyckad dag!
/Annika, Minus & co

2007-11-16 @ 17:08:48
URL: http://minusen.blogspot.com
Postat av: Guinness

Grattis brorsan! Snyggt jobbat!

Grattis Östen! Du var klart bäst av oss alla tre! Kul att du ville hälsa på mig i bilen, där jag satt instängd med tratt på huvudet. Du verkade ha buskul med min matte och eftersom du är min kompis fick du gärna låna henne en liten stund.

2007-11-16 @ 22:32:46
Postat av: Guinness BusMus

Det var ju tur att Felix sov så duktigt hela tiden så att din mamma kunde vakta skogen. Hihi

2007-11-17 @ 09:57:03
Postat av: Ia & Kelly

Grattis
Sara, vilka duktiga hundar du har.

Grattis Östen och Sudden, vilken duktig matte ni har.

2007-11-17 @ 21:16:46
URL: http://kellybrown.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback