Tratt-flat

Jämmer och elände! Igår kväll när Fredrik var ute med hundarna (i koppel) på S:t Hans backar mötte han en man som kom cyklande med sin hund (gul, i labbestorlek men med upprättstående öron) i flexikoppel. Fredrik gick åt sidan en bit för att släppa förbi dem. Då stannade mannen, och vips ryckte hunden till och mannen tappade kopplet... Hunden sprang ca 20 meter från husse, med kopplet efter sig, och flög rätt på Östen - som inte hade gjort någonting! Fredrik lyckades hålla undan våra hundars huvud och sparkade efter den andre hunden (en hanhund förstås). Men den gav sig inte (trots flera träffar) utan bet sig fast i Östens ljumske och lyckades slita upp ett par rejäla hål på insidan av låret!

Fredrik blev naturligtvis skakad, och det blev den andre ägaren också, som intygade att det aldrig hade hänt förr. Hunden var bara 20 månader gammal... Efter att ha bytt telefonnummer skyndade sig Fredrik tillbaka till bilen och körde iväg till mig som var och tränade boxning. Östen var ordentligt chockad och det räckte att se honom ett par sekunder på parkeringen för att inse att vi omedelbart skulle köra till djursjukhuset. Där gick allt fort, han blev undersökt som hastigast och rakad på insidan av båda låren, och sedan opererad på en gång. Drygt en timme efter att vi lämnat honom ringde de och sa att han hade vaknat upp igen.

Vi hämtade hem honom igen redan på kvällen, med två dränage instoppade i benet. Och en jättestor tratt. Katterna blev livrädda när dom såg honom! Vi var lite oroliga för hur Sudden skulle bete sig, men det var precis som att han förstod att man måste vara försiktig med brorsan. Så länge Östen har tratt på sig är Sudden väldigt lugn och försiktig, busar inte utan låter Östen få mer utrymme. Natten tillbringade jag (och Sudden - det var rätt trångt) i soffan på bottenvåningen med Östen nedanför. Östen var väldigt orolig och förvirrad, särskilt första delen av natten. Han pep och flämtade. Jag var tvungen att tvångslägga honom ner några gånger, då kunde han vila lite, annars satt han mest upp. Vid fyratiden gick vi ut och kissade, då var han redan mycket piggare och mindre halt. Sudden blev alldeles toklycklig när han fick se Östen utan tratt en stund! Efteråt hade Östen ett litet slagsmål med tratten, som dessbättre vanns av tratten. Sammantaget har varken Östen eller jag har fått många minuters sömn inatt...

Nu blir det återbesök för dräntagning på måndag, och för stygntagning nästa fredag. Under tiden ska Östen gå på pencillin och får förstås inte göra särskilt många knop. Som tur var hade inte själva benet, lederna eller ligamenten skadats. Vi var lite oroliga först eftersom den andre hundens koppel hade snott sig runt benet. Sudden klarade sig för övrigt ur det hela utan några skråmor, det var helt och hållet Östen den andre riktade in sig på. Nu är det bara att hålla tummarna för att inte detta påverkar dem alltför mycket i huvudet. Sudden blev ju skrämd förstås, och Östen som redan innan ogillat när okända hundar springer fram till honom lär väl inte bli tryggare. Men huvudsaken just nu är att Östen inte blev allvarligt skadad, även om det här är fullt tillräckligt för att göra honom själv, hans matte och husse rejält deppiga... 

Tratt-flat

Kommentarer
Postat av: Malin

Attans attans.. Såå tråkigt!! Hoppas det läker bra o snabbt!

Postat av: Maggan

Vet hur det är!!!!!!!!! Har också haft tratt.man kommer inte fram någonstans utan bara fastnar överallt.Dricka vatten är inte heller någon hit.Inte äta heller.Men får man bara mycke "tyck-om" o köttbullar o leverpastejmackor så går det över.
Maggan

2007-02-15 @ 14:23:27
Postat av: Malin

Ni är välkomna för bus i våra skogar när han e "hel" igen!

2007-02-15 @ 15:43:53
URL: http://madofi.webblogg.se/
Postat av: Emma & Henke

Fy bubblans va tråkigt för er....... Jag hoppas för er skull att han snart blir bättre och att det inte sätter "andra spår" i huvudet. Vi förstår precis hur ni har det med tratt mm inget (man önskar någon.)
X-tra stora kramar till tratt-Östen från tratt-Henke

kramizar Emma

2007-02-15 @ 15:54:11
URL: http://mrperfect.webblogg.se
Postat av: Heléne och Zico-Bus

Stackars lille Östen!
Vi vet hur det är att bli utsatta för oprovocerat våld - hände ju oss för någon månad sedan, precis utanför vår egen grind. Det är så himla typiskt att det drabbar våra gossar, som redan är osäkra med främmande hundar - men det är kanske därför de drabbas :(
Många krya-på-dej-hälsningar till Östen!
/Heléne

2007-02-15 @ 17:04:55
URL: http://www.zicolino.se
Postat av: Malin (Oscar)

Skickar många kryapådignospussar från Oscar.

Hoppas att det blir bättre snart så att vi ses i skogen snart.

Kramizar Malin

2007-02-15 @ 19:58:39
URL: http://heyjoe.webblogg.se
Postat av: Sara & Salsa

Pussar & kramar till Östen, hoppas han kryar på sig fort...

2007-02-15 @ 21:15:59
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: Maggan

Östen jag kan ett knep.Om man springer allt vad man kan mot en dörrkarm så vips går tratten sönder.Det har jag prövat.Då slipper man tratt sedan.Matte blev förståss arg o sedan fick jag gå med en jättefånig strumpa på benet.Men jag slpp tratt.
Maggan

2007-02-16 @ 08:57:34
Postat av: Maggan

....slapp menar jag...

2007-02-16 @ 08:58:34
URL: http://kennelspaderdamens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback