Det här är Sudden!

Då var det dags för Sudden att bli lite utförligare presenterad också!

Riktigt namn: Spader Damens Merlin The Wizard
Hela kullen är namngivna efter figurer från sagan om Kung Arthur. Sudden är alltså uppkallad efter trollkarlen Merlin.

Född: 27 december 2005
Valparna föddes i Vallkärra hemma hos familjen Andersson där Suddens mamma bor. Vid fyra veckors ålder flyttade de sedan hem till uppfödaren Kia i Hammenhög. Där bodde sedan Sudden i närmare fem månader, med Kias son Zac som bästa kompis, innan han slutligen kom hem till oss i Lund.

Suddens mamma: Moonstruck Velvet Touch
Tessan, som hon kallas till vardags, föddes 2003 på kennel Moonstruck. Där framlevde hon sitt första år (under namnet Fågel) men trivdes inte så bra med att bo i kennel. Istället tog Kia över henne, men inte heller i en mindre kennel tycktes Tessan riktigt nöjd. Så småningom flyttade hon därför till familjen Andersson där dottern Marica tog hand om träningen. Idag är Tessan en lugn, trevlig och lydig liten tik. Sudden kommer från hennes första och hittills enda kull valpar. Tessans pappa är NUCH SUCH Comics Indian Crow (som är kullbror till Östens farmor!) och mamma är DKUCH SUCH Moonstruck Zakilya.

Suddens pappa: Branchalwood Aylanrhum
Celtic är född 2003 och importerad från England av Kennel Caci. Pappan heter GBSHCH Branchalwood Strathfinnan och mamman GBSHCH Branchalwood Benalisky. 

Uppfödare: Kia Lawesson
De båda grabbarna har alltså samma uppfödare. Kia är dessutom delägare i Sudden, vi har "halva hunden var".

Officiella meriter:
Några sådana har Sudden inte hunnit få ännu, men vi hoppas att de kommer under våren.

Inofficiella meriter:
3 x BIM i valpklass på utställning! Detta blev han första gången på FRK:s stora utställning Club Show i maj 2006. Andra gången var det på SSRK:s utställning i Hasslarp några veckor senare, och sedan på SKK:s utställning i Tvååker i juli. Kan till skillnad från storebror inte särskilt många konster, goddag, backa och snurra är hittills de enda... Är desto duktigare på olika moment inom exempelvis lydnad. Andra, mindre uppskattade meriter, är uppätandet av två fjärrkontroller, en mobiltelefon, ett antal skor, singlar, tidningar och en stor mängd pennor.

Utbildning:
Utöver valpkurs som han gick med Kia har han tillsammans med mig gått två jaktkurser för Björn Johnsson. Därtill har vi tränat allmänlydnad för Pia Ringius och en del tävlingslydnad för Lisa Nilsson (inte sångerskan förstås, utan Lisa på Lisas hundskola). Vi har också provat på spårning och lite agility på egen hand.

Favoritsysselsättningar:
Allt som är kul! Älskar att jobba, oavsett gren. Är också mycket förtjust i att simma och åka rutschkana! Tycker mycket om att retas med brorsan, brottas och leka jaktlekar. Är därtill innerligt kelig och vill helst kramas, pussas och klappas dagarna i ända. Tugga sönder leksaker är också roligt...

Bästa kompisar:
Östen, Frida och alla andra som vill leka med honom! Gillar alla, både människor och hundar. Glömmer heller inte polaren Zac i första taget!

Karaktärsdrag:
En grabb med myror i hela kroppen! Alltid redo för nya utmaningar och träningstillfällen. Vaknar först på morgonen och hade med glädje gett sig ut omedelbart för några timmars arbete. Är lättränad eftersom han är så entusiastisk, samtidigt som han lätt kan gå överstyr och bli "för mycket". Måste ibland tvingas till tristess. Blir oerhört förorättad om Östen får ha kul men inte han (även om han just själv har tränats ett par timmar). Är mycket sällskaplig och befinner sig helst inom den närmsta kvadratmetern från matte. En mjuk och lyhörd men samtidigt självsäker kille som aldrig "bangar" och inte är rädd för något.


Det här är Sudden! 

Sudden i november 2006.

Kommentarer
Postat av: Malin

Vilken söt kille!! ;o)

Postat av: Emma & Henke

Hej på er!
Roligt att läsa om "lille-bror". Snygg kille!
Lycka till med träningen under våren så att ni kan fylla på officiella meriter....... Det blir spännande att följa
Kram Emma & Henke

2007-02-04 @ 11:22:31
URL: http://mrperfect.webblogg.se
Postat av: zac

hej suden
jag komer ihåg när du var liten och man kala på dej kom du så fort du bara kunde
jag komer ihåg när du jaga mej och min kompis i snön
och så klart att du är söt
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
håpas att du ty kte om julklapen
kramar zac

2007-02-04 @ 19:55:29
Postat av: Sara & Salsa

Wow vilka grabbar... Salsa gillar dem skarpt och tycker det är fy skam att de inte ses oftare! Vi ses i alla fall på söndag.

2007-02-06 @ 20:39:31
URL: http://flatcoat.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback