Eldprovet avklarat!

Så blev det då till slut dags för "eldprovet" - att ta en promenad med Östen, Sudden och Guinness lösa samtidigt! Dagen till ära var vi förstärkta med Lenas man Torbjörn och hans son Axel. Promenaden företogs som vanligt på Revingehed. Vi släppte först ut Östen och Guinness som ju är "gamla polare", och lät dem dra några repor ihop. Sen fick även Sudden komma ut. Genast blev det lite mer spänt, raggen restes på såväl Sudden som Guinness. Men då kom ordningsvakten Östen! Han sprang in mellan dem och talade med kroppsspråket om att han minsann var herre på täppan - och därmed var den saken utagerad! Vid ytterligare ett tillfälle, när det råkade bli lite spänt mellan småkillarna, kom Östen i ett huj och tog vägen mellan dem som en vattendelare. Därefter förefaller han ha varit väldigt säker på att ordningen var etablerad, för sen hade han inte tid att hålla koll på kidsen. Istället var det den store arkeologen Östen som trädde i tjänst...

Härligt värre var det att det gick så bra med alla grabbarna tillsammans! Här kommer lite bilder från utflykten:

image186
Blöt och lortig Guinness!

image187
Guinness, igen.

image188
Sudden med sin långa tunga.

image189
Torbjörn och Axel...

image190
... och Lena

Grattis Sudden 2 år!

Grattis lille gubben, tänk att du har blivit så stor! Nu är det kanske dags att växa upp också...? Du är alllt en liten toker du!

Hoppas du är nöjd med din födelsedag så här långt, med viltspår i Vomb tillsammans med Östen och Guinness! Du var jätteduktig sa Lena, som ju höll i linan - själv hann jag inte riktigt med när jag bar Felix på magen samtidigt. Egentligen var det tänkt att vi skulle åka till Sölvesborg och träna med Maria och Meia (och ett gäng andra Spader Damenare), men matte tyckte det var lite övermäktigt att åka ensam med er tre grabbar så långt. Men Vomb var väl en bra ersättning?! Och så fick du ju en födelsedagspresent av Lena (en mjukisbumerang), som du verkar jätteglad för! Ikväll blir det tårta här hemma också...

Stort grattis till Guinness också på tvåårsdagen, och till alla era andra syskon!!!

Här kommer ett litet potpurri med bilder på dig!

image177
Club Show maj 2006, där Sudden blev BIM-valp.

image178
Sudden på kollo hos oss en helg i juni 2006.

image179
Ett par veckor senare i Degeberga, samma dag som Sudden flyttade hem till oss för gott!

image180
Revingehed december 2006.

image181
Snöskoj i februari 2007.

image182
Fart och fläkt på Revingehed juni 2007.

image183
Flatmästerskapet augusti 2007.

image185
Strax efter att Suddens (t.v.) första etta i öppen klass på viltspår bärgades! November 2007.

God fortsättning!

Jaha, så var julen över för i år. För vår det innebar den firande både på julafton och på juldagen. Först ihop med min familj i Bunkeflostrand, sedan med Fredriks i Höganäs. Julafton var hundintensiv, då även labradoren Frida var med. Vi inledde dagen med en lång promenad till brofästet (Öresundsbron), vilket som tur var dämpade hundarnas julgalenskaper något. När tomten kom var dock Östen i sitt esse - han skällde och hoppade på tomten, samt försökte slita av honom skägget... Kul att åtminstone hundarna tycker det är spännande, barnen har annars blivit lite för stora för att tro på tomten (de närvarande var 13 och 16 år), och Felix är ju fortfarande lite för liten för att begripa så mycket av det. Istället sov han sig igenom hela julklappsutdelningen!

På juldagen fick Sudden stanna hemma hos mormor, morfar och Frida medan resten av familjen åkte till Fredriks pappa. Därmed kunde vi försäkra oss om att inga muggar, glas och ljusstakar skulle flyga i golvet så fort en viss hund viftade på svansen. Östen är lite lugnare på bortaplan (dvs. när tomten inte kommer). Han njöt av att vara ensam hund och åt julmat så det stod härliga till, än petades han i prinskorv och köttbullar, än var det pepparkakor och smågodis... Det slutade med att han kräktes på mattan under soffbordet!

Imorgon fyller Sudden två år, vi får väl se vad som vankas då...

image175
Felix funderar över vad han ska få i julklapp.

God Jul!

image172
Kolla också in oss (Felix, Östen, Fredrik och mig)  på:
http://www.elfyourself.com/?id=1303391427

image173

Man tager vad man haver...

Igår blev det viltträning för Östen och Sudden! Alldeles oplanerad sådan, faktiskt. På morgonpromenaden, när jag kom där med vagn och båda hundarna, fick jag plötsligt syn på en skata. En alldeles död skata, som dock såg väldigt "fräsch" ut - inte det minsta rutten eller skadad av andra djur. Aha, tänkte jag, det gäller att passa på! Så jag band upp Östen och ställde ifrån mig barnvagnen, och skickade Sudden att hämta skatan. Han var lite konfunderad först, men plockade sen in den till mig. Så körde vi lite sök i ett buskage, nåt linjetag och en markering. Det gick riktigt fint! Tack och lov kom ingen förbi och såg vad jag höll på med... Östen var också taggad, men jag vågade inte skicka honom av rädsla för att han skulle äta upp skatan. När det sen var dags för kvällspromenad passade jag på att återigen leta upp skatan och skickade Sudden några gånger. För varje gång blev det allt bättre. Sen tog jag tjuren vid hornen och hämtade Östen också. Tvärtemot vad jag befarade tog han skatan fint (efter lite tvekan) och lämnade över den hur bra som helst. Fast jag valde att behålla kopplet på honom för säkerhets skull... Det var länge sen jag tränade med vilt så det var en lite nyttig lektion vi fick igår!

Felix och jag hälsade på hans (förhoppningsvis) blivande kompis Adrian igår! Adrian är 10 månader, fast född tre månader för tidigt, så det var inte så väldigt stor skillnad på barnen vad gäller storleken. Adrian tyckte att Felix var en lattjo liten pryl, och satte genast igång att undersöka hans öron och näsa, samt ta nappen ifrån honom... Det uppskattades inte alls av Felix. Adrians pappa Fredrik Miegel är en jäkel på att ta bilder, så här kommer ett par stycken som han plåtade igår.

image170
Felix och Adrian håller hand.

image171
Felix filurar.

Bröder på vift

Så var det då äntligen Suddens tur att få umgås med Guinness på tu man hand! Vi träffades på heden, mattar hundar och Felix, och höll tummarna för att mötet skulle fungera. Senast bröderna lekte ihop var när de var sex månader, och då slutade det i slagsmål... Som jämngamla hanhundar av precis samma skrot och korn var det förstås även nu lite spänt till en början. Sudden ägnade några inledande minuter åt att gå runt spänd som en fiolsträng och småmorra lite med raggen på ända. Till slut tröttnade Guinness och svarade, varpå hundarna rök ihop. Naturligtvis skedde detta ute i en stor vattenpöl, men det var inte annat att göra för mattarna än att slänga sig ut där ändå och slita isär hundarna. När detta "uppfriskande" slagsmål var avklarat - utan skador - var stämningen helt annorlunda! Suddens ragg var borta, liksom bastonerna. Det visade sig nämligen att brorsan var större och starkare, vilket innebar att Sudden kunde slappna av. Resten av den 1,5 timma som promenaden tog gick således helt utan problem!

image162
"Kom Sudden, vi tar det här hållet!"

image163
"Den här vägen leder säkert till nåt kul!"

image164
"Men Guinness, vad gör du där nere?"

image166
Grabb på språng 1: Guinness.

image169
Grabb på språng 2: Sudden.

image168
Ibland kan det vara nog så svårt att få två hundar att sitta still bredvid varandra i ett par sekunder. Guinness är här på väg för att sno kameran, hade han tänkt...

Tack för ännu en trevlig promenad, Lena och Guinness!

Rapport från sjukstugan

Här har det varit rena sjukstugan på sistone! Först var det min hand som blev opererad (och fortfarande är bandagerad men väldigt mycket bättre!), sen fick Fredrik maginfluensa och så var det min tur... Makalöst nog är Felix fortfarande frisk! Vågar dock inte riktigt ropa "hej" ännu. Typiskt nog har vi pga. maginfluensan missat massor av roliga saker - en glöggfest, Felix första pepparkaksbak med sina kusiner och så skulle Felix och jag ha debuterat på mamma-barngympa i torsdags. Det har i alla fall varit tur att Fredrik och jag inte blev sjuka precis samtidigt, då hade det varit knivigt med bebis och hundar. Med handen i bandage har jag visserligen bara kunnat promenera med en jycke i taget, men det har ju funkat - fast många promenader blir det... Men nu är vi friska igen och på tisdag blir jag av med stygnen så då ska vi nog vara fit-for-fight igen!

Eftersom det av naturliga skäl inte hänt så mycket den här veckan heller kommer här istället en liten bildkavalkad på temat bebis...

image159
Felix i december 2007, 10 veckor.

image160
Sudden juni 2006, drygt fem månader med flamingon "Flamman".

image161
Östen i juli 2003, ca 10 veckor.